cv

Manja Siebrecht (1 juni 1945) volgde haar balletopleiding bij Florrie Rodrigo in Amsterdam. Gedurende 20 jaar leidde ze een balletschool in Amsterdam Noord en maakte diverse dansprojecten in opdracht van het toenmalig Ministerie van CRM en de televisie.

Daarnaast figureerde ze bij de Nederlandse Comedie in Amsterdam en was journaliste en dansrecensente voor het maandblad Dans en de Nieuwe Noordhollandse Courant.

Vanaf 1972 schreef ze kindermusicals, verhalen en liedjes en maakte 30 jaar lang theater met jongeren.

In 1984 richtte zij de NKT Theaterschool op en werd zij artistiek leidster van het Nederlands Kindertheater (later NKT Theaterproducties). Ruim 17 jaar lang stond het NKT garant voor succesvolle familiemusicals, geschreven en geregisseerd door Manja Siebrecht, waarin de belevingswereld van jongeren centraal stond.

Zij was met het realiseren van theatervoorstellingen door en voor kinderen een pionier in Nederland  en maakte tournees door binnen- en buitenland.

Zo werd “Toffe Tommie Zorgenloos“ maar liefst 100 keer gespeeld, waarvan 10 voorstellingen op Broadway (New York).

De voorstellingen werden zowel in het Nederlands als in het Engels gespeeld en van een aantal verschenen ook schoolpakketten.

Manja Siebrecht ontving diverse nationale- en internationale prijzen en kreeg voor haar werk in 1999 een koninklijke onderscheiding.


Momenteel schrijft zij poëzie voor kinderen en volwassenen en vertaalt Engelse, Duitse en Franse chansons in het Nederlands.Bibliografie

Manja Siebrecht, auteur.

Bij uitgerij Rubenstein, Amsterdam:

  1.     Gewoon een beetje stil - Musicalliedjes van het Nederlands

     Kindertheater (ingezongen en karaoke).


Naast de theaterproducties die Manja Siebrecht schreef heeft zij in eigen beheer uitgegeven:

Van Hart tot Hart; gedichten voor volwassenen - 2013.

Door jouw ogen zie ik de wereld anders; gedichten voor kinderen - 2012.


over Manja Siebrecht.

Yoeri van den Busken. Pas de deux met een droom. Purmerend, NKT,  1996

cv en bibliografie