Bar en Boos (Thema: Verslaving). 1997
In opdracht van de Brijderstichting Alkmaar.

Sjef is stoer en heeft lef, maar hij is verslaafd aan de gokautomaat. Zijn leven gaat er anders uitzien als hij middenin de flipperkast terecht komt…

Tekst en regie: Manja Siebrecht
Muziek: Erik van der Wurff
Decor en kostuums: Frank Rosen
Choreografie: José Way

Bar en Boos werd ontwikkeld voor het 8-ste leerjaar van de lagere school en de brugklas van de middelbare school waarna 100 voorstellingen volgden op diverse scholen in Nederland. De voorstelling ging in première in bijzijn van Minister Els Borst ( Ministerie vanVWS)
Beschikbaar in de theaterversie en als schoolpakket.


Schager Courant:
De soapmusical Bar en Boos gaat over verslaving, maar wordt gespeeld op een wijze die helemaal past bij de beleving van de jeugd. Het is een theaterproductie vol spelvreugde die gebracht wordt vanuit een spontane beleving die zeker niet betuttelend is. Daarnaast voorziet het programma in een aangepast lesprogramma, waarmee de leerkrachten de leerlingen kunnen voorbereiden.

Noordhollands Dagblad:
Een verrukkelijke productie die ook nog eens zeer educatief is.
Leerlingen praten na afloop met de spelers over het thema en de personages die er in voorkomen. Met name de vraag waarom Sjef, de hoofdpersoon, verslaafd zou kunnen zijn, ontlokt de leerlingen tot vele uitspraken.