Theaterproducties onder artistieke leiding van Manja Siebrecht:

NKT Theaterproducties (voorheen Nederlands Kindertheater) was een theatergezelschap onder artistieke leiding (1986-2004) van Manja Siebrecht. De spelers waren jongeren van 12- 20 jaar.

Onder leiding van ervaren theatermakers werden succesvolle familievoorstellingen gemaakt, die veelal een maatschappelijk thema hadden en waarin de wereld van het kind centraal stond.

Door de prachtige verwevenheid van realiteit en fantasie waren de producties toegankelijk voor een breed publiek. De voorstellingen hebben zich altijd onderscheiden door oorspronkelijkheid, creativiteit en professionaliteit. De opzet was daarbij om op een sprankelende manier bewustwording te kweken bij het publiek.

Het NKT, dat in 1986 werd opgericht, stond tot oktober 2004 aan de top, gezien de volle zalen en lovende reacties van zowel de pers als publiek. Het was bovendien het eerste jongerengezelschap dat niet alleen in Nederland tournees maakte, maar ook in het buitenland.

Het gezelschap werd ontbonden omdat de subsidie van het rijk, na 8 jaar, ophield.


De NKT Theaterschool, die naar aanleiding van het succes van de producties, werd opgericht door Manja Siebrecht, is overgenomen door ex-leerling Jeroen Man, die tot op heden nog steeds artistiek leider is van de school.